CSEMEGE KUKORICA

És a megóvására alkalmazható készítményeink

HOGYAN LEHET EGÉSZSÉGES A NÖVÉNY ÉS A TERMŐFÖLD?

SALVOVITA® – BIOAKTÍV PREPARÁTUM, LOMBKEZELÉSRE

SalvoVita® okszerű alkalmazással növénykondícionáló komponenseinek köszönhetően, hatékonyan tartja távol a lombot károsító szervezeteket. Kiemelten fontos a megelőzés jellegű kezelés. (Feromon csapdázás javasolt) Két kezelés:
1. címerhányás kezdetén
2. betakarítás előtt közvetlenül.
Erős nyomás esetén akár a betakarítás előtti és alatti időszakban is több kezelés indokolt lehet. Alkalmazása: 5 – 7 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően), legalább 600 l/ha lémennyiséggel, a lombfelületre permetezve.

 

KISZERELÉS:

TERRAVITA® – MIKROBIÁLIS PREPARÁTUM, TALAJKEZELŐ KÉSZÍTMÉNY (AKG LISTÁZOTT)

TerraVita® fungisztatikus komponenseinek köszönhetően nagymértékben csökkenthetőek a gyökérzet és szártő megbetegedései. Javítja a talaj tápanyag-szolgáltató képességét, segíti a gyökérzet tápanyagfelvételét, erősíti a gyökérzetet, minimumra csökkenti a talajból támadó gombafertőzés esélyét.

Egy szezonban egy kezelés elég a vetőágy előkészítéskor. A problémás területek viszont különös figyelmet igényelnek! Ha lehetőség van rá, a jobb hatás érdekében az elővetemény tarlójára a tarlóhántást megelőzően kijuttatni, bedolgozni és ültetés előtt pedig a fent leírt módon eljárni. (AKG listázott készítmény)

Alkalmazása: 10–20 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően) talajba dolgozva, vagy öntözővízzel kijuttatva.

KISZERELÉS:

KISOKOS:

A készítmény akár több nappal a talajba dolgozás előtt kijuttatható, hatás vesztés nélkül. Az időben való kijuttatás félsiker! A mikrobák felszaporodásához idő kell, főleg a tavaszi időszakban, ezért különösen fontos a lombfelületre juttatott baktériumok kezdeti táplálása. A talajjal szemben, a lombfelület sokkal szerényebb tápanyag szolgáltató.

A kijuttatáskori tápanyag adagolás segíti a gyors felszaporodást. BioVita ACTIV alkalmazása lombkezelés esetén: 2,5–5 l/ha, talajkezelés esetén: 20 – 50 l/ha a mikrobiológiai készítményekkel egy menetben.

Az itt felsorolt mikrobiológiai készítmények alkalmazhatóak önmagukban, vagy kombinációban. Egymással és minden egyéb rovarölő és gombaölő, akár réztartalmú növényvédő szerrel is keverhetőek, és egy menetben kijuttathatóak, ez alól kivételt képeznek az antibiotikum tartalmú készítmények (pl.: streptomycin, kasugamycin, stb).

KÉRJEN AJÁNLATOT

Amennyiben jelenleg van megoldandó problémája (bogarak, megfelelő hozam stb..) írja meg az üzenet lehetőségként, hogy koncentráltan tudjunk segíteni a beszélgetés során.