HAGYMA

És a megóvására alkalmazható készítményeink

HOGYAN LEHET EGÉSZSÉGES A NÖVÉNY ÉS A TERMŐFÖLD?

TERRAVITA® – MIKROBIÁLIS PREPARÁTUM, TALAJKEZELŐ KÉSZÍTMÉNY (AKG LISTÁZOTT)

Hosszútávú biztonság palántadőlés, és a késői tőpusztulás megelőzésére

TerraVita® fungisztatikus komponenseinek köszönhetően nagymértékben csökkentheti a gyökérzet és szártő megbetegedéseinek esélyét. Javítja a talaj tápanyag szolgáltató képességét, segíti a gyökérzet tápanyagfelvételét, növeli a stabilitást, a SZÁRAZSÁGTŰRÉST és a TÁROLHATÓSÁGOT. Egy szezonban egy kezelés elég vetőágy előkészítéskor, vagy a preemergens gyomirtással egy menetben.

A problémás területek viszont figyelmet igényelnek, mert a hagyma kaszahányás idején nagyon érzékeny növény. A terület vegetációs felülkezelése is jó lehet, de eredményesebb az ELŐVETEMÉNY tarlóhántását megelőzően a tarlóra kijuttatni, bedolgozni, vetés előtt pedig a fent leírt módon eljárni.

Alkalmazása: 10–20 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően) talajba dolgozva, vagy öntözővízzel kijuttatva.

 

KISZERELÉS:

RADIVITA® – BIOAKTÍV PREPARÁTUM, TALAJKEZELŐ KÉSZÍTMÉNY

Egész tenyészidőszakra kiterjedő hatás

RadiVita® használatával minimálisra csökkenthető a talajlakó kártevők okozta terméskiesés. Biológiailag aktív komponenseinek köszönhetően, hatékonyan erősíti a növényt, az elvetett magot és a gyökereket károsító szervezetek ellen. Egy szezonban egy kezelés elég a vetőágy előkészítése előtt. A problémás területek viszont különös figyelmet igényelnek mert könnyen kiritkul a vetés. A felülkezelés is eredményes lehet, de ha lehetőség van rá, hatékonyabb az elővetemény tarlójára a tarlóhántást megelőzően kijuttatni, bedolgozni, vetés előtt pedig a fent leírt módon eljárni.

Alkalmazása: : 10–20 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően) talajba dolgozva, vagy öntözővízzel kijuttatva.

KISZERELÉS:

SALVOVITA® – BIOAKTÍV PREPARÁTUM, LOMBKEZELÉSRE

SalvoVita® használatával jelentős mértékben csökkenthető, vagy akár meg is előzhető a lomb és a hagymatő – kártétele. Növénykondícionáló komponenseinek köszönhetően, hatékonyan tartja távol a károsítókat. Kiemelten fontos a megelőző jellegű kezelés (rovarcsapdázás javasolt!) Erős nyomás esetén (7–10 naponta) több ismétlés is indokolt lehet.

Alkalmazása: 5–7 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően), legalább 600 l/ha lémennyiséggel a lombfelületre permetezve.

KISZERELÉS:

BROCCAVITA® – MIKROBIÁLIS PREPARÁTUM, LOMBKEZELÉSRE

BroccaVita® fungisztatikus komponensei jelentősen csökkentik, vagy akár meg is előzik a gombák és baktériumok által okozott veszteségeket mind a földön és a tárolóban is. Válogatott baktériumtörzsek speciális asszimilátái szerves tápanyagokkal és növekedési faktorokkal segítik a gyorsabb hagymafej képződést. Növeli a növények HŐ, FAGY, SZÁRAZSÁG és egyéb KÖRNYEZETI STRESSZTŰRÉSÉT, segíti a rehabilitációt.

Alkalmazása: 10-20 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően), legalább 600 l/ha lémennyiséggel a lombfelületre permetezve.

KISZERELÉS:

KISOKOS:

A készítmény akár több nappal a talajba dolgozás előtt kijuttatható, hatásvesztés nélkül. Az időben való kijuttatás félsiker! A mikrobák felszaporodásához idő kell, főleg a tavaszi időszakban, ezért különösen fontos a lombfelületre juttatott baktériumok kezdeti táplálása. A talajjal szemben, a lombfelület sokkal szerényebb tápanyag szolgáltató.

A kijuttatáskori tápanyag adagolás segíti a gyors felszaporodást. BioVita ACTIV® alkalmazása lombkezelés esetén: 2,5–5 l/ha, talajkezelés esetén: 20 – 50 l/ha a mikrobiológiai készítményekkel egy menetben.

Az itt felsorolt mikrobiológiai készítmények alkalmazhatóak önmagukban, vagy kombinációban. Egymással és minden egyéb rovarölő és gombaölő, akár réztartalmú növényvédő szerrel is keverhetőek, és egy menetben kijuttathatóak, ez alól kivételt képeznek az antibiotikum tartalmú készítmények (pl.: streptomycin, kasugamycin, stb).

KÉRJEN AJÁNLATOT

Amennyiben jelenleg van megoldandó problémája (bogarak, megfelelő hozam stb..) írja meg az üzenet lehetőségként, hogy koncentráltan tudjunk segíteni a beszélgetés során.