PAPRIKA

És a megóvására alkalmazható készítményeink

EGÉSZSÉGES NÖVÉNYEK ÉS EGÉSZSÉGES TERMŐFÖLD?

RADIVITA® – BIOAKTÍV PREPARÁTUM, TALAJKEZELŐ KÉSZÍTMÉNY

Egész tenyészidőszakra kiterjedő hatás

RadiVita® használatával minimálisra csökkenthető a talajlakó kártevők okozta terméskiesés. Biológiailag aktív komponenseinek köszönhetően, hatékonyan erősíti a gyökérzetet a károsító szervezetek ellen is. Egy szezonban egy kezelés elég a palántaágy előkészítéskor. A hajtatott ültetvények (monokultúra) viszont különös figyelmet igényelnek. Ebben az esetben a növényállomány öntözőrendszeren keresztüli vegetációs másodkezelése eredményes lehet.

Alkalmazása: 10–20 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően) talajba dolgozva, vagy öntözővízzel kijuttatva.

 

KISZERELÉS:

TERRAVITA® – MIKROBIÁLIS PREPARÁTUM, TALAJKEZELŐ KÉSZÍTMÉNY (AKG LISTÁZOTT)

Hosszútávú gyökérvédő és tápláló hatás

TerraVita® fungisztatikus komponenseinek köszönhetően látványosan csökkenti a gyökér és szártő fertőzéseket. Javítja a talaj tápanyag szolgáltató képességét, segíti a gyökérzet tápanyagfelvételét, növeli a stabilitást, a SZÁRAZSÁGTŰRÉST és a PULTON TARTHATÓSÁGOT.

Egy szezonban egy kezelés elég a palántaágy előkészítéskor. A hajtatott ültetvények (monokultúra) viszont különös figyelmet igényelnek. Ebben az esetben az öntözőrendszeren keresztüli vegetációs másodkezelés is eredményes lehet a termés növekedés kezdetén, de hatékonyabb az ELŐVETEMÉNY tarlóhántását megelőzően a tarlóra kijuttatni, bedolgozni, ültetés előtt pedig a fent leírt módon eljárni.

Alkalmazása: 10–20 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően) talajba dolgozva, vagy öntözővízzel kijuttatva.

KISZERELÉS:

SALVOVITA® – BIOAKTÍV PREPARÁTUM, LOMBKEZELÉSRE

SalvoVita® használatával jelentős mértékben csökkenthető a hajtásrendszer és a termés kártétele. Növénykondícionáló komponenseinek köszönhetően, hatékonyan tartja távol a lombot és a termést károsító szervezeteket. Kiemelten fontos a megelőző jellegű kezelés (ragadólapos csapdázás javasolt!) Erős nyomás esetén (7–10 naponta) több ismétlés is indokolt lehet.

Alkalmazása: 5 – 7 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően), legalább 600 l/ha lémennyiséggel, a lombfelületre permetezve.
Kondícióval a betegségek ellen

KISZERELÉS:

MANTOVITA® – BIOAKTÍV PREPARÁTUM, LOMBKEZELÉSRE

A vastag epidermisz ellenáll a gombák támadásának

MantoVita® használatával komoly kondíciójavulás érhető el, mindemellett jórészt megelőzhetők a gomba és baktériumos fertőzések. Néhány MantoVita® kezeléssel olyan állapotba hozható a terület, hogy a kórokozók jórészt elkerülik azt. A betakarítás alatti időszakban is probléma mentesen használható, „0 napos” készítmény.

Alkalmazása: 5 – 7 l/ha (fenofázistól és növényállapottól függően), legalább 600 l/ha lémennyiséggel a lombfelületre permetezve.

KISZERELÉS:

KISOKOS:

  • Direkt napfénynek ellenálló mikrobiológiai preparátumok.
  • Munka- és élelmezésügyi várakozási idő: 0 nap
  • Az időben való talajba juttatás félsiker!
  • Vegyszermentes termesztés technológia
  • Jobb lombfedettség, nagyobb hatékonyság
  • Tapadásfokozó használata javasolt

A készítmény akár több nappal a talajba dolgozás előtt kijuttatható, hatásvesztés nélkül. Az időben való kijuttatás félsiker! A mikrobák felszaporodásához idő kell, főleg a tavaszi időszakban, ezért különösen fontos a lombfelületre juttatott baktériumok kezdeti táplálása. A talajjal szemben, a lombfelület sokkal szerényebb tápanyag szolgáltató.

A kijuttatáskori tápanyag adagolás segíti a gyors felszaporodást. BioVita ACTIV® alkalmazása lombkezelés esetén: 2,5–5 l/ha, talajkezelés esetén: 20 – 50 l/ha a mikrobiológiai készítményekkel egy menetben.

Az itt felsorolt mikrobiológiai készítmények alkalmazhatóak önmagukban, vagy kombinációban. Egymással és minden egyéb rovarölő és gombaölő, akár réztartalmú növényvédő szerrel is keverhetőek, és egy menetben kijuttathatóak, ez alól kivételt képeznek az antibiotikum tartalmú készítmények (pl.: streptomycin, kasugamycin, stb).

KÉRJEN AJÁNLATOT

Amennyiben jelenleg van megoldandó problémája (bogarak, megfelelő hozam stb..) írja meg az üzenet lehetőségként, hogy koncentráltan tudjunk segíteni a beszélgetés során.